Google Workspace for Education

Laihian kunnan kouluilla on käytössä Google Workspace for Education -palvelu, joka sisältää sovelluksia, kuten Gmailin, Driven, Classroomin ja Google Docsin sekä monia muita. Oppilaat ja opiskelijat saavat käyttöönsä koulun ylläpitämän Google-tilin. Google Workspace for Education -palvelun avulla oppilaat ja opiskelijat voivat luoda ja tallentaa henkilökohtaisia töitä omalle Google-tililleen sekä viestiä ja tehdä yhteistyötä koulussa tai kotona kaikilla laitteilla turvallisessa ympäristössä. 

Google -tili 

Kaikille oppilaille ja opiskelijoille luodaan henkilökohtainen Google-tili. Tunnus on muotoa [email protected]. Käyttäjätunnuksen luomiseen tarvitaan käyttäjän etunimi ja sukunimi, muita henkilötietoja palveluun ei siirretä. Google Workspace for Education -tunnukset on suunniteltu oppilaille ja opiskelijoille sekä koulujen käyttöön. Ne täyttävät tietosuojaan liittyvät vaatimukset, eikä niille ole määrätty ikärajoituksia. Google -tunnukset ovat koulun etähallinnassa. Google -tili on oppilaiden ja opiskelijoiden käytössä niin kauan, kun he opiskelevat jossain Laihian kunnan koulussa.

Koulun Google-tili on tarkoitettu vain opiskelukäyttöön, ei esimerkiksi henkilökohtaisen Android-laitteen käyttäjätiliksi tai opiskeluun kuulumattomien tuotteiden tai palveluiden käyttöön. Pilvipalvelussa ja Gmailissa ei saa käsitellä luottamuksellista tai salaista tietoa, kuten henkilötunnuksia. 

 

Google Workspace for Education sovellukset 

 

Kirjautuminen 

Google -tilille pääsee kirjautumaan sivun www.google.fi kautta tai kirjautumalla suoraan johonkin Google Workspace for Educationin palveluun, esim. Google Driveen osoitteessa  www.drive.google.com. Älypuhelimeen ja tablettiin voi myös ladata Googlen sovellukset. Yhteiskäyttölaitteilla täytyy muistaa kirjautua ulos lopettaessaan.