Tiedote huoltajille koulupäivän aikana tapahtuvien tapaturmien varalle

Tiedote esiopetusoppilaiden ja perusopetuksen oppilaiden huoltajille koulutapaturmiin liittyen. Miten prosessi etenee tapaturman sattuessa ja mitkä ovat vakuutusehdot?

Tiedotamme teitä huoltajia koulutapaturmiin littyvistä asioista. Kaikki Laihian yhtenäiskoulun esiopetuksen  ja perusopetuksen oppilaat ovat vakuutettuja koulupäivän aikana (ml. koulumatkat). Vakuutus koskee vain henkilövahinkoja. Henkilökunta (opettajat ja ohjaajat) osallistuvat ensiapukoulutuksiin säännöllisesti, jotta tapaturmiin osataan koulupäivän aikana reagoida oikeaoppisesti. 

Käydään kuvitellun tilanteen kautta esimerkinomaisesti lävitse, mitä tapaturmatilanteessa tapahtuu. Alakoulun oppilas Tiina on loukannut jalkaansa välitunnilla, kun hän on pelannut jalkapalloa. Tiinan luokkakaverit ilmoittavat välituntivalvonnassa olevalla opettajalle, että Tiinan nilkkaan sattuu. Opettaja antaa Tiinalle ensiapuna 3 K:n hoitoa (kylmä, koho ja kompressio). Opettaja ilmoittaa asiasta rehtorille ja huoltajille. Kouluterveydenhoitaja toteaa, että nilkka on syytä kuvata terveyskeskuksessa. Huoltaja vie lapsensa lääkäriin. Opettaja tekee tapaturmailmoituksen Wilmaan ja rehtori vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle. 

Huoltaja tallettaa hoitokuluista muodostuvat kuitit ja toimittaa ne talousjohtaja Sinikka Alamyllärille. Vakuutusehdoista on tarkempi selvitys tämän tiedotteen jatkeena. 

Lisätietoja vakuutuksen sisällöistä saa talousjohtaja Sinikka Alamylläriltä (050 573 7995). 

Ennen mahdollista siirtymistä yksityisen puolen terveyspalveluihin, tulee olla yhteydessä kuntaan ja vakuutusyhtiöön, ettei tule yllätyksiä korvausasioiden kanssa! 

Hyvänä yleisohjeena toimii se, että tapahtumista tehdään matalalla kynnyksellä tapaturmailmoitus.


 

Vakuutusehdot alkaen 1.1.2021

 

4.1.1 Tapaturma 

Tapaturma on äkillinen, ulkoinen ja ruumiinvamman aiheuttava tapahtuma, joka sattuu vakuutetun tahtomatta. 

Tapaturmana pidetään myös vakuutetun tahtomatta sattunutta hukkumista, lämpöhalvausta, auringonpistoa, pa-leltumista, paineen huomattavasta vaihtelusta aiheutunut¬ta vammautumista ja kaasumyrkytystä sekä vakuutetun erehdyksessä nauttiman aineen aiheuttamaa myrkytystä.

 

4.2 Tapaturmana ei korvata 

Tapaturmana ei korvata vammaa, joka on aiheutunut: 


 

Tapaturmana ei myöskään korvata

 

5.1.1 Oikeus korvaukseen 

Oikeus korvaukseen syntyy, kun turvan voimassaoloaikana vakuutetulle sattuneesta tapaturmasta aiheutuu hoitokuluja. Julkisen sairaanhoidon yksikössä tehdyistä tutkimuksista ja annetuista hoidoista turva korvaa enintään asiakasmaksuosuuden. 

Hoitokulut korvataan siltä osin kuin niistä ei ole tai ei olisi ollut oikeutta korvaukseen sairausvakuutuslain tai jonkin muun lain nojalla.

 

5.1.2 Korvattavat hoitokulut 

Hoitokulun korvaamisen edellytyksenä on, että vamman tutkimus tai hoito on lääkärin määräämä. Lisäksi tutkimusten ja hoitojen tulee olla yleisesti hyväksytyn lääketieteellisen käsityksen mukaisia ja kysymyksessä olevan vamman hoidon kannalta välttämättömiä. 

 

Näistä kuluista korvataan: 

 

5.1.4 Hoitopaikan valintamahdollisuus 

Vakuutusyhtiö voi valita missä lääkärikeskuksessa, sairaalassa tai hoitolaitoksessa tutkimus-ja hoitotoimenpiteet on suoritettava, ellei tämä aiheuta vakuutetulle kohtuutonta hankaluutta.

 

5.1.5 Kulut, joita ei korvata 

Kuluja ei korvata, jos ne johtuvat: 

 

Kuluina ei korvata ansionmenetystä tai välillisiä kustannuksia, kuten ateria-, pysäköinti-tai majoituskuluja.